h

Bewoners Aldenhof nemen heft in handen en passen zelf halteborden lijn 4 aan

10 september 2018

Bewoners Aldenhof nemen heft in handen en passen zelf halteborden lijn 4 aan

Foto: Marloes Piepers / SP Nijmegen

Op maandagavond 10 september kwamen bewoners van de Nijmeegse wijk Aldenhof weer in actie voor een betere buslijn in hun wijk. De bushalteborden werden voorzien van een nieuw en ludiek jasje. Met de nieuwe halteborden is duidelijk: de buurt wil een grotere lus van lijn 4, en rechtstreeks naar Hatert en CWZ. Vervoerder Breng en de Provincie zijn vooralsnog niet voornemens om de route van lijn 4 aan te passen. Het actiecomité ‘Bus Aldenhof’ wil met deze actie hun bezoek van komende woensdag aan het provinciehuis extra kracht bij zetten. “Als Breng het niet doet, dan doen we het zelf wel”, aldus het actiecomité.  

Foto: Marloes Piepers / SP Nijmegen

Robertjan van Putten is één van de bewoners: “Breng en de Provincie weigeren vooralsnog om ook maar enig gehoor aan onze wensen te geven. Wij willen niet nog langer wachten en we passen de  bushalteborden alvast aan aan onze wensen. Wat wij vragen is heel redelijk: een iets grotere lus en daardoor een verbinding over het kanaal naar Hatert en CWZ.”

Bewoners van de Dukenburgse wijk Aldenhof strijden al sinds oktober vorig jaar voor verbetering van hun buslijn.  Woensdag 12 september pleiten zij bij de Gelderse Provinciale Staten voor het doortrekken van lijn 4 naar Hatert en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. De reden is het bericht dat vervoerder Breng niet voornemens is lijn 4 aan te passen in de nieuwe dienstregeling voor 2019. Naar verluidt wordt er pas voor 2020 nagedacht over een oplossing. Bewoners uit Aldenhof, samen met SP Nijmegen verenigd in een comité, doen een oproep aan het provinciebestuur en Breng: maak met onze bus, een grotere lus.

Foto: Marloes Piepers / SP Nijmegen

Sinds december 2017 is Aldenhof verstoken van een goede buslijn. Lijn 4, die eerst vanuit Aldenhof via Hatert naar het centrum reed, is sindsdien gedegradeerd tot 8-persoons pendelbusje dat niet verder rijdt dan station Dukenburg en Lindenholt. In het voorjaar heeft het bewonerscomité zelf een alternatief voorstel ingediend: ze willen niet terug naar de oude situatie, maar wel een betere pendelbus met een extra grote lus, dus doortrekking naar Hatert en CWZ.

Reactie toevoegen

U bent hier