h

Raad steunt Aldenhof: lijn 4 moet uitgebreid

7 juli 2018

Raad steunt Aldenhof: lijn 4 moet uitgebreid

Foto: SP

Nijmegen gaat bij Breng en de provincie Gelderland pleiten voor het uitbreiden van buslijn 4 uit Aldenhof. Bijna de volledige gemeenteraad schaarde zich woensdagavond achter een voorstel van de SP dat hiertoe opriep.

Matthias van Hunnik, gemeenteraadslid namens de SP: “Bewoners van Aldenhof strijden al meer dan een half jaar voor een goede buslijn. Lijn 4 is nu een slap pendelbusje tussen de wijk en station Dukenburg, maar veel wijkbewoners willen ook een verbinding naar Hatert en het Canisius Wilhelinaziekenhuis. Omdat Breng in gesprekken positief reageerde op dat voorstel, kan Nijmegen niet achterblijven. Dat deze oproep zo breed gesteund wordt is een geweldige overwinning voor de wijkbewoners die hier al sinds december mee bezig zijn. ”

Twee weken geleden nog deelden bewoners uit Aldenhof geraniums uit aan gemeenteraadsleden. Hiermee vroegen zij aandacht voor hun wens tot een betere dienstregeling van de bus. Wanneer de huidige pendelbus lijn 4 niet gaat verbeteren, vreest de wijk ‘achter de geraniums te moeten zitten’. Buslijn 4, ooit een directe verbinding naar Hatert en het centrum, is sinds eind 2017 gedegradeerd tot pendelbusje naar station Dukenburg en Lindenholt. In gesprekken met Breng en de provincie werd duidelijk dat ook zij niet tevreden zijn over de huidige dienstregeling. De gemeente Nijmegen gaat de komende weken de wensen voor een nieuwe dienstregeling bespreken met de provincie en vervoerder Breng. 

Reactie toevoegen

U bent hier