h

Bewoners 'Jerusalem' eisen duidelijkheid van Talis

26 juli 2018

Bewoners 'Jerusalem' eisen duidelijkheid van Talis

Foto: SP

Bewoners van de buurt 'Jerusalem' in Heseveld zijn het zat! Ze wachten al zes jaar op plannen van woningcorporatie Talis om iets te doen met hun woningen. Wordt er gesloopt en nieuw gebouwd of worden de veelal verouderde woningen gerenoveerd? Op een bewonersavond, georganiseerd door de SP, hebben bewoners de handen ineengeslagen en gaan ze aan de slag om handtekeningen op te halen om Talis tot duidelijkheid te dwingen.

Op de goedbezochte bewonersavond op 5 juli is een bewonerscomité opgericht en zijn er namens de buurt eisen opgesteld:

  1. Duidelijkheid over renovatie of sloop en nieuwbouw
  2. Duidelijkheid over de voor- en nadelen van beide opties (o.a. huurprijs, verhuiskosten, hoe komen de huizen eruit te zien?)
  3. Binnen twee maanden duidelijkheid over de termijn waarop de wijk iets kan verwachten, en transparantie over de beslissingsprocedure, waaronder de zeggenschap van de bewoners.

Bewoner Roxane Segers: “Wij wonen hier al tientallen jaren en we zien de buurt achteruitgaan. Mensen trekken weg omdat ze niet weten wat er in de toekomst met hun huizen gaat gebeuren. Woningen blijven leegstaan waardoor de leefbaarheid achteruitgaat. En omdat ik niet weet wat de toekomst van mijn huis is stel ik het opknappen steeds uit. Ik wil gewoon weten wanneer ik kan gaan behangen!”

Komende weken gaat het comité aan de slag om bewoners van de buurt de eisen te laten ondertekenen. Inmiddels heeft al meer dan de helft van de bewoners (ongeveer 100) z’n handtekening gezet. De handtekeningen zullen worden aangeboden aan woningcorporatie Talis.

De SP heeft het initiatief genomen voor de bewonersavond naar aanleiding van een huis-aan-huis-onderzoek dat de partij heeft gedaan in de buurt. Daaruit kwam naar voren dat een deel van de buurt voor renovatie is en een deel voor sloop, maar dat de bewoners niet weten wat beide keuzes inhouden omdat Talis niet met een plan komt. Daarom willen de bewoners nu snel van Talis horen waar ze aan toe zijn.

Reactie toevoegen

U bent hier