h

OV-staking: richt je woede naar de verantwoordelijke: Conny Bieze (VVD)

27 juni 2018

OV-staking: richt je woede naar de verantwoordelijke: Conny Bieze (VVD)

Foto: Matthias van Hunnik

Vandaag zijn de buschauffeurs begonnen met hun algemene staking. Uiteraard doen zij dat met gemengde gevoelens. Droevig, omdat geen enkele buschauffeur het leuk vindt dat heel veel mensen vandaag moeite hebben om op hun werk of andere afspraak te komen. Maar ook woedend, omdat de bazen al jarenlang hun klachten over te strakke roosters en het gebrek aan pauzetijden niet serieus nemen.

Voor een deel kun je dat de bazen niet aanrekenen. Ja, ze maken nog steeds meer dan voldoende winst bij het organiseren van het openbaar vervoer. En kun je je afvragen waarom we dat überhaupt toestaan, een provinciaal bedrijf zou veel beter zijn voor iedereen. Maar voor een deel ligt de schuld voor deze staking duidelijk bij de politiek verantwoordelijke in Gelderland, Conny Bieze van de VVD.

Jarenlang heeft Bieze het Gelderse openbaar vervoer onnozele experimenten uitgehaald. Het gevolg is dat buslijnen zijn verdwenen, chauffeursbanen zijn verloren en wachttijden zijn vergroot. Hier en daar zijn vrijwillige diensten teruggekomen, of kleine busjes op afroepbasis met chauffeurs die aanzienlijk minder krijgen betaald en reizigers die aanzienlijk meer moeten betalen. Op deze manier wringt Bieze de laatste centen uit de Gelderse reiziger.

De Nijmeegse SP ging vanmorgen langs bij de stakende chauffeurs, omdat zij al onze steun verdienen. Natuurlijk is het balen wanneer jouw bus vandaag niet rijdt, en je daardoor je afspraak mist. Maar het zijn ook deze chauffeurs die op alle andere dagen zorgen dat jij veilig en op tijd jouw afspraken haalt. Ondanks het beleid van VVD’er Bieze.

Laten we haar laten weten dat we de chauffeurs steunen, en dat Bieze moet zorgen dat de provincie Gelderland de bazen dwingt de chauffeurs goed te behandelen. En mocht Bieze daarbij tot het inzicht komen dat er gewoon te weinig middelen beschikbaar worden gesteld, dan vindt ze in de SP een bondgenoot. Maar dat moet ze wel die VVD-gewoonte vermijden om alleen maar te denken aan de winsten van de vervoerders, in plaats van de noden van de werkers en reizigers.

Conny Bieze is te bereiken via Twitter, email, telefoon & post.
 


Bart Linssen is voorzitter van de Nijmeegse SP

Reactie toevoegen

U bent hier