h

Wethouder ontvangt de eerste 49 bezwaren tegen minder uren zorg Vérian

23 februari 2018

Wethouder ontvangt de eerste 49 bezwaren tegen minder uren zorg Vérian

Foto: Sam van der Wal

Al 49 bezwaarbrieven namen de thuishulpen van Vérian en cliënten mee naar hun gesprek met wethouder Bert Frings. Onder het motto “wij zijn mensen, geen robots” vroegen ze aandacht voor de situatie bij thuiszorginstelling Vérian en kreeg hij de eerste stapel bezwaren. Ze vroegen de wethouder om er niet mee akkoord te gaan dat cliënten straks minder zorg krijgen van Vérian. In januari maakt thuiszorgorganisatie Vérian bekend om vanaf eind februari minder uren zorg per week te geven. Het gevolg is minder uren zorg voor de cliënten, en minder uren werk en een hogere werkdruk voor de medewerkers.

De thuiszorgmedewerkers en een paar cliënten spraken tot de wethouder; “Wij maken ons zorgen over minder zorg voor onze cliënten. De gemeente Nijmegen zegt niet te bezuinigen op de zorg. Dat is goed, maar wat doet Vérian? Wel minder uren zorg leveren. Dat is dan alsnog een bezuiniging op de zorg. Vérian houdt zo ook de gemeente voor de gek.” De eerste 49 bezwaarbrieven van cliënten zijn aan de wethouder overhandigd. De thuiszorgmedewerkers vinden dat de wethouder Vérian aan de afspraken moet houden .

Foto: SP

Ook heeft het gevolgen voor de arbeidsvoorwaarden en de werkdruk. “Wij moeten nu van onze werkgever hetzelfde werk doen in minder tijd. Vérian schrapt uren zorg, maar vraagt van ons om hetzelfde te blijven doen. Want iedereen houdt, volgens Vérian, een schoon en leefbaar huis. Maar u zult wel begrijpen, wij kunnen niet nog harder werken. Wij zijn mensen, geen robots.”

Wethouder Frings heeft de bezwaren in ontvangst genomen en heeft met de aanwezigen gesproken. Hij heeft toegezegd met Vérian in gesprek te gaan over de situatie.

Foto: Sam van der Wal

Reactie toevoegen

U bent hier