h

Eerste bijeenkomst werkgroep SP Dukenburg

27 februari 2018

Eerste bijeenkomst werkgroep SP Dukenburg

Foto: Bart Linssen

Donderdagavond komen SP-leden en sympathisanten uit Dukenburg bij elkaar voor de eerste bijeenkomst van SP Dukenburg. Deze werkgroep komt om de twee maanden bijeen om te praten over Dukenburg en wat de SP samen met bewoners kan doen om dit stadsdeel mooier en socialer te maken. Daarmee pakt de partij een oude traditie op: in het verleden waren er maar liefst negen SP-afdelingen in de stad. Als er genoeg animo in andere stadsdelen is, kan dit de eerste van vele werkgroepen worden, verdeeld over de hele stad.

Afdelingsvoorzitter Bart Linssen: “Afgelopen jaar hebben we in Dukenburg een politiek wijkcafé gehouden. Een ontzettend interessante bijeenkomst, maar tegelijkertijd bleef het iets te veel bij praten. Terwijl we juist samen met bewoners in actie willen komen. Door veel de wijken in te gaan hebben we dat vervolgens ook veel gedaan. Denk aan de bewoners in Zwanenveld, waarmee we samen optrokken om te zorgen dat Portaal iets gaat doen aan de schimmel en tocht in de woningen. En aan de bewoners van de Aldenhof, die een geweldige campagne voeren om weer een volwaardige buslijn in hun wijk te krijgen. Met hen en anderen werken we verder aan dit mooie, groene deel van de stad.”

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Marij Feddema, kandidaat raadslid en eerder ook al betrokken bij de kerngroep van de Nijmeegse SP. Feddema: “Met ons partijkantoor in de Wolfskuil hebben we een geweldige uitvalsbasis, maar als je in Malvert of Aldenhof woont is het wel wat ver weg. De SP is bij uitstek de partij van de wijken, dan is het ook niet zo gek om daar ook wat vaker bij elkaar te komen. Bovendien is directe informatie uit de wijk enorm belangrijk voor onze raadsleden.’ De afgelopen maanden hield de SP veel actiebijeenkomsten in de wijk. De werkgroep is daar een aanvulling op. Feddema: ‘Voorlopig gaan we om de twee maanden een bijeenkomst houden. Daar bespreken we wat er leeft in de wijk, waar bewoners in actie komen en wat we nog meer kunnen doen. Niet alleen praten, maar juist de handen uit de mouwen!”

De bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 1 maart, om 20.00, in wijkcentrum Meijhorst. De bijeenkomst is voor leden, maar ook andere Dukenburgers zijn welkom om mee te praten.

Reactie toevoegen

U bent hier