h

Zelfbeheer zwembad Dukenburg van start

8 juli 2016

Zelfbeheer zwembad Dukenburg van start

Foto: Erik Claus / SP Nijmegen

Vrijdagmiddag 1 juli overhandigde Renske Helmer-Englebert, namens de SP wethouder Wijken en Sport in het Nijmeegse stadsbestuur, de sleutels van het zwembad in Dukenburg aan Stichting Zwembad Dukenburg,  de zelfbeheergroep die voortaan het zwembad zal beheren. Hiermee kwam een einde aan de lange onzekerheid over het voortbestaan van het zwembad.

Helmer: “De wijkvoorzieningen in Dukenburg moeten op peil blijven. Het sluiten van het zwembad is dan ook nooit een optie geweest. Vorig jaar is er een werkbare oplossing gevonden door het zwembad vanaf 1 juli dit jaar deels in zelfbeheer te brengen. Hierdoor kan het openblijven. Ik ben trots op de partijen die dit mogelijk hebben gemaakt. Er is kritiek geweest op het overnemen van betaalde taken door vrijwilligers, maar dat geldt maar voor een deel van het werk. Professionals blijven nodig, en de vrijwilligers die nu aan de slag gaan zijn goed gekwalificeerd.”

Foto: Erik Claus / SP Nijmegen

Reactie toevoegen

U bent hier