h

7 juni bijeenkomst Nationaal Zorgfonds in Grootstal

31 mei 2016

7 juni bijeenkomst Nationaal Zorgfonds in Grootstal

Foto: SP / SP

Op dinsdag 7 juni wordt er in de Nijmeegse wijk Grootstal een bijeenkomst gehouden over de plannen om te komen tot een Nationaal Zorgfonds. Sinds de lancering van de campagne vorige week woensdag is er in het hele land al veel steun voor een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico. Tijdens de bijeenkomst in wijkcentrum de Schakel willen de initiatiefnemers graag met Nijmegenaren in gesprek over dit plan..

Nationaal ZorgFonds is een initiatief van de SP en een brede maatschappelijke coalitie van mensen die zich uitspreken voor een beter zorgstelsel. Onder andere Jan Slagter van Omroep MAX, Ewald Engelen en Eric van Muiswinkel hebben zich bij dit initiatief aangesloten. Ook de Nijmeegse SP doet mee, en is de afgelopen weken in de wijk Hatertse Hei en Grootstal geweest om met buurtbewoners over dit plan te spreken. 

Marloes Piepers, van het campagneteam: “Veel Nederlanders zijn de torenhoge premies en het de boete op ziek zijn in de vorm van een eigen risico meer dan zat. De zorgverzekeraars hebben meer macht dan de zorgverleners. Dat moet anders. Wij zeggen: zet één Nationaal Zorgfonds op. Zonder onnodige bureaucratie en geldverslindende concurrentie. En zonder eigen risico.”

Steunt u ons in de strijd voor goede zorg, zonder zorgverzekeraars en zonder eigen risico? Kom dinsdag 7 juni naar de informatiebijeenkomst in wijkcentrum de Schakel, Archimedesstraat 9 te Nijmegen. De inloop met koffie is vanaf 19:30 uur; de avond start om 20:00.

Meer informatie over de campagne op www.nationaalzorgfonds.nl

Reactie toevoegen

U bent hier