h

Snel extra goedkope huurwoningen

21 april 2016

Snel extra goedkope huurwoningen

Foto: SP

De SP is erg blij met de plannen van de gemeente om tijdelijke goedkope huurwoningen te plaatsen. Hiermee komen de komende paar jaar voor 500 mensen goedkope woningen beschikbaar. SP-wethouder Bert Velthuis heeft een aantal locaties aangewezen waar tijdelijke woningen komen. Door gebruik te maken van een crisiswet kunnen hier extra snel goedkope huurwoningen komen. Daar heeft Nijmegen al lang grote behoefte aan en daarom juicht de SP deze actie toe.

SP-gemeenteraadslid Bart van Berkel: “De wachtlijsten voor sociale huurwoningen zijn al jaren veel te lang. Tel daar de extra behoefte ontstaan door de vluchtelingenstroom bij op, en je kan op je klompen aanvoelen dat we flink vaart moeten maken met het bouwen van nieuwe woningen. De SP heeft hier altijd al voor gepleit en heeft er ook een speerpunt van gemaakt bij de coalitieonderhandelingen. Wij zijn dan ook heel blij dat de urgentie die mensen voelen als ze al jaren op een wachtlijst staan, nu eindelijk ook echt gevoeld wordt op het stadhuis. Dit college maakt er werk van en bouwt de komende jaren veel nieuwe goedkope huurwoningen.”

De woningen worden door de gemeente samen met ontwikkelaars en corporaties neergezet. Er zijn een aantal locaties aangewezen. Het terrein van Smit Draad aan de Groenestraat en Zuiderveld in Nijmegen Noord worden dit jaar al bebouwd. De SP houdt het college aan de uitspraak dat er met bewoners goed wordt overlegd over de plannen. Van Berkel: “Het is goed dat nieuwbouw in een stroomversnelling komt, maar dat mag niet ten koste gaan van goed overleg en degelijke communicatie met omwonenden.”

Reactie toevoegen

U bent hier