h

Europarlementariër Paul Tang en senator Tiny Kox in debat over referendum Oekraïne

13 maart 2016

Europarlementariër Paul Tang en senator Tiny Kox in debat over referendum Oekraïne

Foto: Matthias van Hunnik / SP Nijmegen

De Nijmeegse PvdA en SP houden op maandag 21 maart een openbare avond over het associatieverdrag tussen Oekraïne en de EU. Op woensdag 6 april kan Nederland naar de stembus om ja of nee te zeggen tegen dit verdrag. De PvdA is voorstander, de SP is tegenstander van dit verdrag. Paul Tang (PvdA) en Tiny Kox (SP) zullen in de Lindenberg met elkaar en met de aanwezigen in debat gaan over het verdrag.

Tiny Kox is sinds 2003 Eerste Kamerlid namens de SP en in die hoedanigheid lid van de parlementaire assemblee van de Raad van Europa. Hij heeft bezoeken gebracht aan Oekraïne, en heeft kennis van de situatie van dat land.

Paul Tang is sinds 2014 namens de PvdA lid van het Europees Parlement en was voorheen Tweede Kamerlid.

Annemiek Schakelaar, journalist bij Omroep Gelderland, zal het debat leiden.

Lokatie is de Lindenberg, Ridderstraat 23. De zaal is vanaf 19:30 geopend, de toegang is gratis. Om 20:00 gaat het debat van start.

Reactie toevoegen

U bent hier