h

Referendum associatieverdrag Oekraïne

3 april 2016

Lasershow tegen verdrag met Oekraïne

Foto: Erik Claus / SP Nijmegen

Gisteravond riep de SP met een lasershow mensen op om tegen het associatieverdrag met Oekraïne te stemmen. De lasershow werd om 21.00 uur geprojecteerd op de Honigfabriek die langs de Waalkade staat.

Lees verder
2 april 2016

Nee is drie keer beter

Foto: Daniël de Wit / SP

Vanmiddag was Emile Roemer op campagnetoernee in Nijmegen. Samen met Nijmeegse SP'ers liep hij door de stad om centrumbezoekers te overtuigen van het belang van een 'nee'-stem in het referendum over de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne. Een 'nee' van Nederland is beter voor Oekraïne, beter voor Europa en beter voor Oekraïne zelf. Het voorkomt het binnenhalen van corruptie naar de EU, het voorkomt nieuwe spanningen met Rusland en het voorkomt desastreuze gevolgen voor Oekraïense én Nederlandse werknemers. Lees meer op 6aprilnee.nl.

Lees verder
31 maart 2016

Uitslagenavond referendum bij SP Nijmegen

Foto: Onbekend / SP

Op woensdag 6 april mag u weer naar de stembus, ditmaal voor het tweede referendum in de recent geschiedenis: over het associatieakkoord tussen de EU en Oekraine. Traditiegetrouw organiseert SP Nijmegen een uitslagenavond, vanaf 20:00 in onSPand aan de Molenweg 95. Leden en andere geinteresseerden zijn van harte welkom. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

Lees verder
30 maart 2016

2 april Emile Roemer in Nijmegen

Foto: Onbekend / SP

Zaterdag 2 april komt SP-leider Emile Roemer naar Nijmegen. Hij zal om 12:00 het centrum bezoeken om campagne te voeren voor het referendum van 6 april, over het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraine.

Lees verder
13 maart 2016

Europarlementariër Paul Tang en senator Tiny Kox in debat over referendum Oekraïne

Foto: Matthias van Hunnik / SP Nijmegen

De Nijmeegse PvdA en SP houden op maandag 21 maart een openbare avond over het associatieverdrag tussen Oekraïne en de EU. Op woensdag 6 april kan Nederland naar de stembus om ja of nee te zeggen tegen dit verdrag. De PvdA is voorstander, de SP is tegenstander van dit verdrag. Paul Tang (PvdA) en Tiny Kox (SP) zullen in de Lindenberg met elkaar en met de aanwezigen in debat gaan over het verdrag.

Lees verder
9 maart 2016

Campagne-avond 14 maart: Waarom nee op 6 april?

Foto: Onbekend / SP

Op woensdag 6 april gaat Nederland naar de stembus voor een ja of nee tegen het associatieverdrag met Oekraïne. Op maandag 14 maart is Hans van Heijningen, algemeen secretaris van de SP, te gast bij de lokale SP. Tijdens deze ledenavond gaan we in gesprek over de argumenten van de SP tegen dit verdrag en maken we verdere plannen voor de campagne. De SP gaat de komende tijd campagne voeren voor een NEE op 6 april.

Lees verder

U bent hier