h

Lasershow tegen verdrag met Oekraïne

3 april 2016

Lasershow tegen verdrag met Oekraïne

Foto: Erik Claus / SP Nijmegen

Gisteravond riep de SP met een lasershow mensen op om tegen het associatieverdrag met Oekraïne te stemmen. De lasershow werd om 21.00 uur geprojecteerd op de Honigfabriek die langs de Waalkade staat.

Foto: Erik Claus / SP Nijmegen

Op 6 april mag Nederland zich via een referendum uitspreken over het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne. Een verdrag dat volgens de SP name grote bedrijven helpt in plaats van de middenklassen en bovendien grote corruptie de EU binnen zal brengen. Bertil Franken, voorzitter van SP Nijmegen: “Een nauwere samenwerking met een land dat zo corrupt is, is een slecht idee. Hoewel het officieel niet zo is, ziet de politiek in Oekraïne het verdrag als een opstapje naar EU-lidmaatschap. Dat terwijl niemand in Nederland zit te wachten op nog meer uitbreiding van de EU. Bovendien is de gewone burger hier en in Oekraïne de klos – Europese werknemers moeten concurreren met de lage lonen in Oekraïne, en Oekraïense werknemers zijn de dupe wanneer Europese multinationals het lokale bedrijfsleven wegconcurreren. Om nog niet te spreken van de politieke spanningen die er zullen ontstaan, zowel binnen het tussen oost en west verdeelde Oekraïne, als met Rusland. Een nee-stem is daarom drie keer beter: beter voor Nederland, beter voor Europa en beter voor Oekraïne.”

Foto: Erik Claus / SP Nijmegen

Reactie toevoegen

U bent hier