h

SP: Gratis bus moet overal in Nijmegen

12 februari 2016

SP: Gratis bus moet overal in Nijmegen

Het wegvallen van buslijnen moet Nijmeegse ouderen niet op kosten jagen. Dat stelt de SP in reactie op het wegvallen van buslijn 7. Voor sommige bestemmingen is men hierdoor aangewezen op de streekbus, waarmee men niet gratis kan reizen. De SP heeft hierover vragen gesteld aan het stadsbestuur.

Matthias van Hunnik, gemeenteraadslid namens de SP: “Met de nieuwe dienstregeling van Breng afgelopen december is lijn 7 komen te vervallen. Deze bus kwam door Bijsterhuizen en een groot deel van Lindenholt-Oost. Nu kan men nog met lijn 12, maar die rijdt minder vaak en doet er langer over. Veel mensen voelen zich daardoor genoodzaakt om lijn 89 te nemen. Die stopt bijvoorbeeld als enige aan de Energieweg. Dit is alleen een streekbus, waarop het Nijmeegse busabonnement voor 65+ niet geldt. Hierdoor leidt het wegvallen van lijn 7 tot hogere kosten voor de oudere busreiziger.”

Het stadsbestuur moet van Van Hunnik om de tafel met Breng om dit probleem op te lossen. “In Nijmegen hebben we de gratis bus voor 65+ om het openbaar vervoer toegankelijk te houden voor ouderen. Zo voorkomen we dat zij thuis komen te zitten. Het kan niet zo zijn dat ouderen door een veranderde dienstregeling opeens op kosten gejaagd worden.”

Lees hier de vragen van de SP:

Reacties

In Boedapest laten ze zien hoe tariefintegratie goed werkt. Of je nou tram, bus, metro, of sneltram neemt, binnen de stadsgrenzen van Boedapest gelden alle kaartjes van de BKV (en voor de trein gelden alle BKV-abonnementen). Daar maakt het dus niets uit wie vervoert, het ministerie van vervoer heeft er gewoon voor gezorgd dat alle vervoerders (de trein in beperkte mate) het daar geldende stadstarief moet accepteren. Zoiets kan voor de bus ook makkelijk gelden. Zodra de bus de gemeentegrens van Nijmegen binnenkomt moet deze de 65+-pas accepteren, helemaal niks moeilijks aan! Gewoon een kwestie van doen!

Reactie toevoegen

U bent hier