h

SP organiseert bijeenkomst over Breed

25 september 2015

SP organiseert bijeenkomst over Breed

Op dinsdag 6 oktober organiseert SP Nijmegen een informatieavond voor medewerkers van Breed. Dit naar aanleiding van klachten die de SP van Breed-medewerkers heeft ontvangen over de omstandigheden waaronder zij werken. SP-gemeenteraadslid Maarten Sweep en FNV-bestuurder Paul Lempens zullen bij de bijeenkomst aanwezig zijn.

In juli opende de SP een meldpunt voor medewerkers van Breed. Maarten Sweep, SP-gemeenteraadslid in Nijmegen: “Door landelijke bezuinigingen zijn de wachtlijsten in de sociale werkvoorziening lang en verdwijnen beschutte werkplaatsen. Sinds januari is er geen plek meer voor nieuwe medewerkers. Wij horen van veel Breed-medewerkers dat zij ontevreden zijn over hun werkomstandigheden. Zij weten niet waar ze aan toe zijn en voelen zich niet serieus behandeld. Ook zijn er klachten over intimidatie, bijvoorbeeld wanneer zij zich ziekmelden. Dit is kwalijk, want mensen in de sociale werkvoorziening willen graag aan het werk.”

Het doel van de bijeenkomst is om vragen van Breed-medewerkers te beantwoorden, informatie te geven en te kijken welke oplossingen er mogelijk zijn. De avond begint om 19:30 in het SP-pand aan de Molenweg 95. De deuren zijn geopend vanaf 19:00. Om ongeveer 21:30 is de bijeenkomst afgelopen.

Het meldpunt van de SP is nog steeds open en kan worden ingevuld op https://nijmegen.sp.nl/breed.

 

Reactie toevoegen

U bent hier