h

SP-wethouder Helmer-Englebert start campagne voor zwemlessen

22 juni 2015

SP-wethouder Helmer-Englebert start campagne voor zwemlessen

Renske Helmer-Englebert, wethouder namens de SP, gaf maandag 15 juni de aftrap van de campagne ‘Zwemles, een investering voor je leven’. Ouders en scholen worden gestimuleerd om kinderen een zwemdiploma A te laten halen. “Wij gaan voor 100 %”, aldus Helmer-Englebert. “Het is belangrijk dat ieder kind leert zwemmen. In een waterrijk land als Nederland hoort iedereen een zwemdiploma te kunnen halen. Naast dat het veiliger is werkt zwemmen ook goed tegen overgewicht. ”

Afgelopen maandag gaf Helmer-Englebert samen met leerlingen van de Prins Mauritsschool op symbolische wijze het startschot voor de campagne. De maanden hiervoor werd op zes basisscholen een ‘zwemlespilot’ gehouden. Hieruit bleek dat vooral tijd- en geldgebrek ertoe leiden dat ouders hun kind geen zwemles laten nemen. Helmer: “Financiële overwegingen zouden geen barriere mogen vormen. Gelukkig zijn er diverse manieren waarop mensen met weinig geld toch zwemlessen voor hun kinderen kunnen regelen. Het lijkt er alleen op dat mensen die nog niet goed weten te vinden.” De campagne zet in op projecten om kinderen samen te laten zwemmen en op informatievoorziening over financiële ondersteuning. Zo kunnen minima terecht bij het Zwemfonds. Na de pilot steeg het aantal kinderen dat zwemles nam of een diploma heeft van 85 procent naar 92 procent. De inzet van de campagne is dat het 100 procent wordt.

Omroep Gelderland deed verslag van de aftrap.

Reacties

Ik, als gediplomeerd zweminstructeur en dito wedstrijd zwemtrainer niveau B maar helaas daar lang niet meer in werkzaam, vind dit initiatief al helemaal fantastisch goed. Vroeger kreeg ik al voordat ik op de basisschool kwam al zwemlessen en toen er nog zwemlessen op school werden gegeven en ik daaraan meedeed, had ik allang diploma A en B! Vond het ook leuk om al die toen nog 6 (diploma A, B, C, D, E en F) diploma's te halen hoor. Vond die diverse leuke/mooie diploma plaatjes op mijn zwembroek echt stoer staan! Maar wilde ook gewoon graag goed kunnen zwemmen, dus...
Als ik mijn mening mag geven op dit initiatief als toch nog steeds gediplomeerd zweminstructeur: laat de kinderen anno nu OOK diploma B iig halen, want dan kunnen ze OOK duiken en onder water zwemmen!
Verder en nogmaals: een fantastisch goed initiatief en mijn grote dank en respect hiervoor, van deze goede politicus van natuurlijk niemand minder dan de SP!!

Reactie toevoegen

U bent hier