h

SP verheugd met stadspas

25 juni 2015

SP verheugd met stadspas

Op de politieke avond van 24 juni stemde de Nijmeegse gemeenteraad in met de komst van de Nijmeegse stadspas, de &-pas (uitspreken als ‘N-pas’). Met deze pas kunnen Nijmegenaren tegen een voordelige prijs meedoen aan activiteiten in Nijmegen, bijvoorbeeld op het gebied van sport, vervoer en cultuur. De SP pleitte in haar verkiezingsprogramma voor de komst van een stadspas en is blij dat die er nu komt.

Maarten Sweep, gemeenteraadslid namens de SP: “Als sociale stad willen we dat iedereen in Nijmegen kan genieten van sport, vervoer, cultuur en andere activiteiten. Deze kortingspas maakt deze voorzieningen een stuk toegankelijker. Als SP pleitten we in de verkiezingscampagne voor een vouchersysteem wat dit mogelijk zou maken. We zijn dan ook verheugd dat dit er nu is gekomen in de vorm van de &-pas.”

De pas wordt vermoedelijk volgend jaar geïntroduceerd. Sweep: “Een voordeel van het scenario waar de gemeenteraad voor heeft gekozen is dat de pas wordt geïntegreerd in de ov-chipkaart. Er hoeft dus geen compleet nieuwe pas ontwikkeld te worden. Ook kan er dus meteen een heel grote groep gebruik van maken.”

Reactie toevoegen

U bent hier