h

SP steunt Waalhalla

9 juni 2015

SP steunt Waalhalla

Foto: Michelle Foolen / SP Nijmegen

Het verhuisplan van skatepark Waalhalla kan het stadsbestuur van Nijmegen wat de SP betreft uitvoeren. Per 1 juli moet Waalhalla weg van haar huidige locatie, de oude fabriekshal aan de Waalbanddijk. Al enige tijd hangt een mogelijke verhuizing naar CP Kelco in de lucht. Een eerder plan van Waalhalla om dit te realiseren zou 1,1 miljoen euro kosten. Op 29 mei bood Waalhalla de gemeente een afgeslankt plan aan, wat een stuk goedkoper uitvalt voor de gemeente en Waalhalla. De kosten van dit alternatieve plan bedragen circa 374.000 euro. De SP pleit ervoor dat de gemeente dit plan als uitgangspunt neemt, zodat Waalhalla ook de komende jaren kan voortbestaan.

In het nieuwe plan van Waalhalla investeert de gemeente eenmalig 374.000 om de hal in CP Kelco geschikt te maken. Van grote dance-evemenenten is in het nieuwe plan geen sprake meer, wat aanzienlijk scheelt in de kosten. Petra Molenaar, gemeenteraadslid van de SP: “Waalhalla is al jaren een trekpleister voor tienduizenden jongeren uit Nijmegen en omstreken. Het is mooi dat er nu een plan ligt dat het voortbestaan van Waalhalla garandeert en voor alle partijen goedkoper uitpakt. Het plan moet nog wel goed doorgerekend worden, waardoor de exacte bedragen misschien nog bijgesteld worden. Op basis hiervan kan Waalhalla wat de SP betreft deze zomer nog met de verhuizing aan de slag.”

Per 1 juli vertrekt Waalhalla uit de fabriekshal aan de Waalbanddijk. De bedoeling is dat zij de deuren na de zomervakantie weer opent in CP Kelco.

Foto's: demonstratie voor het behoud van Waalhalla in 2011.

Foto: Michelle Foolen / SP Nijmegen

Reactie toevoegen

U bent hier