h

Gouden Uitsmijter geweigerd bij Van Buren

11 februari 2011

Gouden Uitsmijter geweigerd bij Van Buren

ROOD, de SP-jongeren hebben woensdag geprobeerd de Gouden Uitsmijter uit te reiken aan café van Buren in de Molenstraat. De gouden uitsmijter is een prijs bedoelt voor de uitgaangsgelegenheid met het slechtste deurbeleid. ROOD Nijmegen heeft afgelopen maanden onderzoek gedaan onder honderden jongeren in Nijmegen. Uit het onderzoek blijkt dat allochtone jongeren vaker geweigerd worden aan de deur dan autochtone jongeren. Café van Buren werd in het onderzoek het vaakst genoemd als café waar mensen om twijfelachtige redenen aan de deur geweigerd worden.

Bepaalde kroegen aan de Molenstraat komen opvallend vaak naar voren met hun onvriendelijke deurbeleid. Zestig procent van de allochtone jongeren geeft aan dat zij het vermoeden hebben dat ze geweigerd worden vanwege hun huidskleur. De Gouden Uitsmijter prijs is bedoeld om Van Buren op te roepen nog eens kritisch te kijken naar hun eigen deurbeleid. Helaas was Van Buren niet onder de indruk van deze twijlfelachtige prijs en weigerde dan ook om de Gouden Uitsmijter in ontvangst te nemen.

Andere opvallende resultaten uit het onderzoek zijn dat 77% van alle jongeren niet weet waar ze melding kunnen maken als ze het vermoeden hebben dat ze onterecht geweigerd zijn. Daarnaast heeft ook bijna 40% van de jongeren er moeite mee dat op sommige uitgaansavonden een collegekaart verplicht wordt gesteld waardoor jongeren die op het MBO zitten niet binnen komen, zij worden dan niet als student gezien. Het gehele onderzoek lezen kan hier.

Meer foto's hier (slideshow).

Bekijk hieronder beelden van de actie in het nieuws:


Nieuwsuitzending 10 februari
Geüpload door nijmegen1. - Nieuwscontent direct van de pers.
(bron: Nijmegen1)

Vanaf 06:33 (bron: Kanaal 13).

De website van ROOD Nijmegen

U bent hier