h

Raad houdt sportzaal Waterkwartier tegen

18 november 2010

Raad houdt sportzaal Waterkwartier tegen

De Nijmeegse gemeenteraad stemde tegen de bouw van een sportzaal bij het nieuw te ontwikkelen voorzieningenhart in het Waterkwartier. De SP had hiervoor een voorstel ingediend om de realisatie van een sportzaal volgend jaar in de plannen van het college op te nemen, maar kreeg slechts steun van VSP, Gewoon Nijmegen en Stadspartij Nijmegen Nu!

Cor van NorelSP-raadslid Cor van Norel: “Met het besluit een nieuw voorzieningenhart in het Waterkwartier gaat een toezegging aan de wijk in vervulling. Hier hoort ook een sportzaal bij. Deze was in het begin aan de bewoners beloofd, maar is geschrapt vanwege de kosten. De druk op de bestaande accommodatie is al groot en met de ontwikkeling van het Waalfront zal het aantal bewoners alleen maar stijgen. Daarom kunnen we nu beter in één keer een goed voorzieningenhart met een sportzaal neerzetten, dan over een paar jaar bij te moeten bouwen.”

Een meerderheid van de gemeenteraad wil de discussie over wijkvoorzieningen afwachten die volgend jaar gepland staat. GroenLinks-woordvoerder Boekhorst deed alsof het om een sinterklaascadeau aan de wijk ging om nu een sportzaal te bouwen. Van Norel: “Op die manier worden toezeggingen uit het verleden gebroken, deze sportzaal is aan bewoners toegezegd, dus er is geen sprake van een sinterklaascadeautje. Bovendien worden wijken tegen elkaar uitgespeeld. Want iedere wijk heeft recht op goede voorzieningen.”

U bent hier