h

Pepernoten voor stakende postbodes

16 november 2010

Pepernoten voor stakende postbodes

Vandaag vindt er een landelijke staking plaats onder postbodes, met een manifestatie in Den Haag. Ook de Nijmeegse postbodes waren massaal op komen dagen bij het Triavium waar ze door bussen werden opgehaald om naar Den Haag te gaan. De Nijmeegse SP ging ze persoonlijk uitzwaaien.

Zo'n 60 postbodes verzamelden zich vanochtend om 10.15 verzameld bij het Triavium. Deze opkomst had zelfs de vakbond onderschat, die had gedacht dat alle Nijmeegse en Wijchense postbodes wel in twee bus zouden passen. Een derde bus moest op het laatste moment nog gebeld worden om iedereen in Den Haag te krijgen. De SP bood de postbodes een actiepamflet aan waarin staat dat ze volledig gesteund worden in hun acties door de SP. Bovendien kregen de heren en dames wat lekkers mee voor onderweg: de in dit jaargetijde zo toepasselijke pepernoten. Het is te hopen dat TNT ook voor sinterklaas gaat spelen, en de postbodes een mooi cadeau geeft: geen ontslag en behoud van de arbeidsvoorwaarden.

Dat de actie broodnodig is bleek wel. Verschillende postbodes lieten weten hoe asociaal ze het dreigende ontslag vinden. Zo is de werkdruk inmiddels bijzonder groot geworden, en veranderen regels op de werkvloer om de haverklap. "Ze willen de sortering helemaal machinaal gaan doen." aldus één van de bode's. "De postbode moet dan op straat gaan lopen met verschillende bundels grote en kleine post in de hand, en het bij de brievenbus bij elkaar zetten. Dat werkt natuurlijk heel vervelend."
Een andere postbode uitte z'n ongenoegen over de verhalen van het management. "Ze zeggen steeds dat er mensen uitmoeten omdat er te weinig werk is. Maar afgelopen dinsdag hebben ze gewoon mensen om 12u 's-middags naar huis gestuurd, terwijl er nog zeven wijken stonden die voorbereid en bezorgd moesten worden. Met twee man! Er is uiteindelijk ook wat van blijven staan. Dit valt toch niet meer te verkopen?"

Strijdvaardig stapten de postbodes in de bus. Den Haag gaat opgeschud worden vandaag! Nu maar hopen dat de andere politieke partijen en de grote bazen van TNT eens gaan luisteren,

www.reddepostbode.nl

U bent hier