h

Sportclubs minder belangrijk dan grote bedrijven

15 juli 2010

Sportclubs minder belangrijk dan grote bedrijven

De keuzes van de coalitie van GroenLinks, PvdA en D66 zijn duidelijk. Zij kiezen voor miljoenen aan lastenverlaging voor grote bedrijven en villabezitters, in plaats van sportclubs voor 50.000 euro te compenseren voor hogere OZB-lasten. Het SP-voorstel haalde het niet. Een asociale keuze aldus SP-raadslid Jola van Dijk.

Van Dijk licht toe: “Sinds 2005 worden sportclubs gecompenseerd voor hogere OZB-lasten. Deze hogere lasten zijn ontstaan doordat de gemeente fors heeft geïnvesteerd in de voorzieningen van de amateursportclubs. Hierdoor zijn deze voorzieningen meer waard geworden, waardoor er meer OZB betaald moet worden. Deze onbedoelde lastenverzwaring is sinds 2005 gecompenseerd en loopt eind dit jaar af. Wat ons betreft wordt die regeling verlengd.”

De coalitiepartijen GroenLinks, PvdA en D66 zien niets in deze verlenging. Het college wil wel gaan praten met de sportclubs over hun lasten, maar weigerde de garantie te geven dat de regeling wordt voortgezet.

Van Dijk is hier boos over: “Het nieuwe college geeft miljoenen aan lastenverlichting aan grote bedrijven en villabezitters. Daarnaast wil het college NEC voor 2,1 miljoen euro steunen. Daar is allemaal wel geld voor, maar 50.000 euro voor de amateursport is blijkbaar te veel gevraagd. Bovendien hebben we er zelf voor gekozen dat sportclubs goede voorzieningen hebben, dan moeten we de clubs nu niet met onnodig hoge lasten opzadelen. Maar blijkbaar is de amateursport GroenLinks, PvdA en D66 nog geen 50.000 euro waard.”

De Gelderlander: Coalitie tegen doorgaan met verlagen ozb-heffing

U bent hier