h

Goffertstadion mot blieven

2 oktober 2009

Goffertstadion mot blieven

Het Goffertstadion mag niet verplaatst worden. Die boodschap van de SP werd gisteravond door iedereen in de gemeenteraad gesteund, behalve door Gewoon Nijmegen. Die partij geeft de voorkeur aan gloednieuw megastadion naar Arnhems model bij het kanaal. Gemeenteraadslid voor de SP, Jola van Dijk verbaasde zich over deze houding. "Het kan toch niet zo zijn dat ik als Beunings meisje aan Gewoon Nijmegen uit moet gaan leggen dat het Gofferstadion, net zoals het Gofferbad, mot blieven."

Jola van DijkIn de motie van de SP die verplaatsing van het Gofferstadion onmogelijk maakte, zijn extra varianten voor het Huis van de Topsport opgenomen. Van Dijk: "In die topsporthal willen een aantal topsportclubs, medische en onderwijsinstellingen samen gaan werken. Dat vinden we een geweldig plan, alleen wordt dat plan veel te duur als daarvoor het stadion verplaatst moet worden. Wij pleiten daarom voor een afgeslankte variant aan het kanaal, op de plek van de Jan Massinkhal of op de parkeerplaats midden op het Jonkerbosplein."

De locatie aan het kanaal (het oude Compaqterrein) zou eerst volledig geschrapt worden, maar is op verzoek van bewoners van de Hazenkamp alsnog opgenomen in de motie. Van Dijk:" Bewoners hebben me terecht erop gewezen dat die locatie de kans biedt om ook trainingsvelden van NEC bij de afgeslankte versie van de topsporthal te betrekken. Daarmee biedt de bewonersvariant extra mogelijkheden en was het hartstikke zonde geweest om die nu al definitief te schrappen uit het ondezoek."

De Gelderlander: NEC blijft zeker in de Goffert

U bent hier