h

SP eist ontslag directie Breed!

29 september 2009

SP eist ontslag directie Breed!

De SP Nijmegen heeft maandag 28 september actie gevoerd bij sociale werkvoorziening Breed. De partij eist het vertrek van de directie na jaren van problemen en loze beloften.

Afgelopen maandag heeft de SP bij de poorten van Breed gestaan. Breed is de sociale werkvoorziening in Nijmegen. Bij deze organisatie, waar mensen met een beperking aan werk worden geholpen, is heel wat mis. Er zijn vele verhalen bekend bij de SP van intimidatie en asociaal beleid. Dit was intimidatie van de werknemers van Breed door de directie. Dit speelt al jaren en de verhoudingen tussen personeel en directie zijn zo slecht geworden dat de SP nu het opstappen van de directie eist.

Senay in gesprek

Senay Akdemir, gemeenteraadslid voor de SP, licht toe: "Er zijn genoeg pogingen ondernomen om het probleem op te lossen. Er zijn verbeterplannen geweest. Het is allemaal op niks uitgelopen. De reeds genomen stappen hebben geen vertrouwen van het personeel. Wij kunnen dan niet meer anders constateren dat de directie moet op stappen. Directie, JE TIJD IS OM!"

Senay voor de camera

De SP heeft bij de deur gestaan bij Breed om de medewerkers te wijzen op het partijstandpunt. Akdemir: "We kregen veel bijval van de mensen die naar hun werk gingen. Er kwamen weer veel slechte verhalen naar boven. Er wordt bijvoorbeeld nauwelijks rekening gehouden met het feit dat veel mensen die daar werken een slechte gezondheid hebben."

Dat blijkt ook uit het verslag dat TV Nijmegen van de actie maakte. Dat is hieronder terugzien in het nieuws van TV Nijmegen.

TIP: Klik even door Frans Timmermans heen en bekijk alleen het eerste item.

Nieuwsbericht: SP steunt personeel Breed, 28 september 2009
Weblog: SP voert actie bij Breed

U bent hier