h

SP wil snelle busverbinding Bemmel – Lent – Nijmegen

13 maart 2009

SP wil snelle busverbinding Bemmel – Lent – Nijmegen

De SP in de Nijmeegse gemeenteraad wil dat er snel werk wordt gemaakt van een snelle en frequente busverbinding tussen de wijk Visveld en het centrum van Nijmegen. De meest simpele oplossing is een doorsteek in de vorm van een bussluis van de Groot-Brittanniëstraat richting de Vossenpels. Hierdoor kan de bus van Bemmel langs Visveld rijden. De SP vraagt het Nijmeegse college dit nog voor de ingang van de nieuwe dienstregeling te regelen.

Matthias van Hunnik“De wijk Visveld heeft momenteel te maken met bereikbaarheidsproblemen en goed openbaar vervoer zou als alternatief kunnen dienen voor de auto,” stelt SP-raadslid Matthias van Hunnik. “Bovendien vragen de bewoners van Visveld al jaren om een fatsoenlijke buslijn in hun wijk. Momenteel kent de wijk alleen tijdens de spits een stadsdienst die enigszins de wijk in komt. Andere stadswijken hebben overdag minimaal elk kwartier een busverbinding.”

Al vaker heeft de SP aangedrongen op een goede busverbinding tussen de Waalsprong en het centrum van Nijmegen. Van Hunnik: “Een doorsteek van de Groot-Brittanniëstraat richting de Vossenpels kan een manier zijn om de bus van Bemmel langs Visveld te laten rijden. De gemeente zou dit als wegbeheerder mogelijk moeten maken. Hierdoor is een frequente busdienst voor Visveld mogelijk. De bus kan dan echt als alternatief voor het autoverkeer van en naar Bemmel dienen. De doorsteek waar het om gaat moet voor de nieuwe dienstregeling klaar zijn.”

Schriftelijke vragen busverbinding Bemmel - Lent - Nijmegen

U bent hier