h

Red de Nijmeegse postbode

25 maart 2009

Red de Nijmeegse postbode

De SP heeft vandaag steun betuigd aan de medewerkers van TNT-post aan de Hatertseweg. De postbodes dreigen door de liberalisering van de Nederlandse postmarkt maar liefst 15% van hun salaris in te moeten leveren. De geplande bezuinigingen bij TNT gaan ten koste van de medewerkers die onder de laagste vier salarisschalen vallen. Onaanvaardbaar, zo vindt de SP. Vooral als men bedenkt dat TNT wel 16 salarisschalen hanteert.

Red de postbodeHet personeel van de vestiging werd verrast op een kleine traktatie. Daarnaast deelde de SP actieflyers en stickers uit onder de medewerkers om hen op te roepen deel te nemen aan de landelijke actiedag in Utrecht op 28 maart. De aanwezige postbodes reageerden aangenaam verrast op het initiatief van de SP en uitten hun zorgen over de geplande bezuinigingen.

Zaterdag 28 maart vindt tussen 12u en 14u op het Domplein in Utrecht een grote landelijke manifestatie plaats. De actie is een initiatief van het comité Red de Postbode. De cao-eisen van het comité zijn onder meer:

  • Geen loonroof! Het basissalaris gaat in het cao-voorstel van de bonden 7 % omlaag; dat mag niet gebeuren.
  • Geen 38e uur zonder betaling. We willen niet meer werken als we geen cent extra krijgen.
  • Blijf van de leeftijduren af. De leeftijd uren worden gehalveerd; dat vinden we niet sociaal!
  • Meer werkzekerheid. Nu zijn er alleen de eerste 2,5 jaar geen gedwongen ontslagen. Krijgen we daarna alsnog de zak?
  • Meer solidariteit. Waarom moeten alleen de schalen 1 t/m 4 inleveren en de top niet? De trap mag niet van onderaf worden schoongeveegd!

Protesteer mee tegen de loonroof en tegen de plannen van de regering om de postmarkt per 1 april te liberaliseren! Ga naar WWW.REDDEPOSTBODE.NL

Download de flyer

U bent hier