h

Kamerleden op bezoek in Nijmegen

5 maart 2009

Kamerleden op bezoek in Nijmegen

Op 13 maart komen SP Tweede Kamerleden Manja Smits en Sadet Karabulut naar Nijmegen. Zij bezoeken samen met Nijmeegse SP’ers het Willemskwartier en het Wolfskuil. De aandacht gaat uit naar onderwijs en integratie en wat er in Nijmegen rond deze onderwerpen speelt.

Bert VelthuisDe Kamerleden zullen spreken met scholen, buurtbewoners, Tandem en Portaal. SP-raadslid Bert Velthuis nam het initiatief voor dit bezoek. Velthuis: “Op het gebied van onderwijs en integratie toont Nijmegen initiatieven om een einde te maken aan zwarte en witte scholen. Zo gaat binnenkort het centraal inschrijfpunt van start. Hiermee wordt bevorderd dat kinderen in de eigen wijk naar school gaan. Onze Kamerleden zijn erg benieuwd naar de Nijmeegse situatie.”

Het bezoek is van 12.00 uur tot 17.00 uur. De openwijkscholen De Wieken en Groot Nijeveld worden bezocht en er vinden een gesprekken plaats met een medewerker van Tandem en het buurtcomité Willemskwartier. Ook zal met een buurtopbouwwerker van Portaal een wandeling door de Wolfskuil worden gemaakt.

***Update***
SP-kamerlid Sadet Karabulut kan wegens andere verplichtingen niet aanwezig zijn. Onderwijsspecialist Jasper van Dijk zal haar vervangen.

U bent hier