h

Raad wijst biebplan SP af

29 januari 2009

Raad wijst biebplan SP af

De actie van de SP om de voorgestelde ombouw van een viertal wijkfilialen van de bibliotheek te voorkomen, kon gisteren niet op voldoende steun rekenen in de gemeenteraad.

Volgens het bibliotheekbeleid van wethouder Kunst worden de filialen in Hatert, Hengstdal, Brakkenstein en Oud West gemoderniseerd, maar krijgen ze in de toekomst alleen een functie voor jongeren tot 14 jaar en allochtonen. Volgens de SP zal hierdoor het bezoek aan deze filialen snel teruglopen. Bij een proef in Neerbosch-Oost met zo’n ‘verkleind filiaal’ zou dat zo hebben uitgepakt. Volwassenen kunnen in de ‘kleine filialen’ nog wel boeken bestellen. Maar voor de levering van elk boek moeten ze dan 50 eurocent betalen. Dat stimuleert het lenen allerminst, vreest de SP.

Raadslid Jola van Dijk stelde woensdag voor om 140.000 euro extra uit te trekken voor de bibliotheek om het huidige aanbod in de filialen te kunnen handhaven. Zij kreeg slechts steun van vijftien raadsleden. Onder meer CDA, PvdA, D66 stemden tegen. Zij vinden de ombouw wel acceptabel.

Bron: De Gelderlander, 29 januari 2009

U bent hier