h

SP wil feestelijke ontvangst voetbalsupporters

11 november 2008

SP wil feestelijke ontvangst voetbalsupporters

Op 27 november en 18 december komen grote aantallen Engelse en Italiaanse supporters naar Nijmegen om hun clubs te zien spelen in de Goffert. Wat de SP betreft worden deze supporters feestelijk ontvangen voor aanvang van de wedstrijd. Op die manier moeten problemen worden voorkomen en laat Nijmegen zien dat ze een gastvrije stad is.

Jos van RensSP-raadslid Jos van Rens vraagt woensdag 12 november de gemeenteraad en het college steun voor deze plannen. Van Rens: “We stellen voor dit keer een andere aanpak te kiezen bij de benadering van voetbalsupporters. We willen een feestelijke ontvangst in een tent met een groot beeldscherm. Hierop zijn niet alleen voetbalbeelden te zien maar wordt ook Nijmegen gepresenteerd. Verder moeten de supporters een Nijmeegs hapje en een drankje kunnen kopen, en wordt er muziek gedraaid. Zo hoeven ze zich niet te vervelen tot de wedstrijd begint in het stadion. Supporters gaan dan niet doelloos rondlopen in het centrum en de politie hoeft niet grootschalig te worden ingezet. Ervaringen in het buitenland leren dat deze aanpak veel geweld, vernielingen en agressie voorkomt.”

Volgens van Rens zijn er nog meer voordelen: “Nijmegen komt op deze dagen uitgebreid op de Nederlandse, Engelse en Italiaanse TV en radio zenders en kan zich zo eenvoudig profileren als de oudste, gezelligste en sportiefste stad van ons land. Voor de kosten kan de gemeente afspraken maken met NEC, haar sponsoren en het MKB Nijmegen.”

U bent hier