h

Bouw seniorenwoningen op Smit-terrein Groenestraat

4 juli 2008

Bouw seniorenwoningen op Smit-terrein Groenestraat

Het Smit-terrein is een geschikte locatie om betaalbare seniorenwoningen te realiseren. Dat stellen de Nijmeegse SP-raadsleden Matthias van Hunnik en Jos van Rens. Eerder bezochten zij samen met omwonenden het terrein en stellen naar aanleiding van dit bezoek het college een aantal vragen.

Mogelijk vervuild puin op het Smit-terrein
Mogelijk vervuild puin op het Smit-terrein

“De bewoners maken zich zorgen over het vervuilde puin dat onafgedekt op het terrein ligt,” aldus Matthias van Hunnik. “Er is al een lucht- en bodemonderzoek gedaan en we zijn benieuwd naar de resultaten, welke acties er volgen en hoe het puin van het terrein zal worden verwijderd.”

Het terrein is in particuliere handen en het is niet duidelijk wat er gaat gebeuren. “In het kader van de ongedeelde stad ligt het wat de SP betreft voor de hand dat hier betaalbare seniorenwoningen met zorgvoorzieningen komen zodat een doorstroming van ouderen uit gezinswoningen op gang komt,” zegt Jos van Rens. “Winkels op het Smit-terrein zijn mogelijk nadelig voor de reeds bestaande buurtwinkelcentra - Groenestraat, Willemsweg en Steenbokstraat - en scheppen gevaarlijke verkeerssituaties op de Groenestraat. We vragen het college vooral om helderheid te scheppen. Is de visie van de eigenaar van het terrein het zelfde als de visie van de gemeente of wijkt deze af? Nu is het niet duidelijk wat er gaat komen en weten de omwonenden niet waar ze aan toe zijn. Die duidelijkheid moet er snel komen.”

U bent hier