h

Hengstdal behoudt de bus

1 februari 2008

Hengstdal behoudt de bus

De bus blijft over de Hengstdalseweg rijden in de nieuwe dienstregeling van Novio die op 1 april in gaat. Lijn 8 zal voortaan vanaf van Sofiaweg over de Hengstdalseweg rijden. De bus gaat vervolgens rechtdoor over de Van ’t Santstraat en daarna langs de winkels aan de Daalseweg. Lijn 2 zal voortaan vanaf de St. Maartenskliniek over de Berg en Dalseweg gaan rijden. Dat heeft Novio afgelopen donderdag 31 januari bekendgemaakt.

In oktober heeft de SP een groot wijkonderzoek uitgevoerd waaruit bleek dat 51,7% van de wijkbewoners het liefst de huidige busroutes wil behouden. Het voorstel van Novio kreeg steun van 35,3% van de wijk. Door de huidige lijnwijziging gaan de mensen rond het bovenste deel van de Broerdijk er iets op achteruit. Daar tegenover staat dat Hengstdal nu weer een directe verbinding krijgt met de winkels aan de Van ’t Santstraat en de Daalseweg. Vooral voor veel ouderen is dit een belangrijke verbetering. Het aller belangrijkst is dat de wens van 87% van de bewoners wordt gehonoreerd, namelijk dat de bus door het hart van Hengstdal blijft rijden. Het actiecomité ‘Onze bus moet blijven’ is dan ook blij met het behaalde resultaat.

Vanaf december vorig jaar heeft het actiecomité zich ingezet voor de bus op de Hengstdalseweg. Daarbij heeft het comité veel steun gekregen van de bewoners uit Hengstdal. Honderden actieposters achter de ramen, 550 bezwaarschriften, 80 getekende petities en een bomvolle actiebus met 70 wijkbewoners bij de Stadsregio hebben ervoor gezorgd dat de bus niet uit de wijk verdwijnt.

Het actiecomité verspreidt een folder in de wijk om de bewoners te bedanken voor hun inzet en steun. De wijk wordt daarmee ook gefeliciteerd met het bepaalde resultaat.

Website van het actiecomité 'Onze bus moet blijven'

U bent hier