h

SP feliciteert Willemskwartier met voorzieningenhart

14 juni 2007

SP feliciteert Willemskwartier met voorzieningenhart

Gisteravond is in de gemeenteraad het groene licht gegeven voor de ontwikkeling van een nieuw voorzieningenhart in Willemskwartier. De wens voor zo'n centraal punt in de wijk waar alle wijkgerichte organisaties samenkomen bestond al jaren in Willemskwartier. Met het collegeakkoord zijn vorig jaar de laatste financieringsproblemen opgelost, waardoor nu gestart kan worden met het bouwproces.

Jola van DijkSP-raadslid Jola van Dijk: "Het nieuwe voorzieningenhart krijgt brede steun in de wijk. Het draagt namelijk bij aan het verenigen van de twee delen van het Willemskwartier. Nu is de Willemsweg nog een tamelijk harde grens die door de wijk heen loopt. De hoop is dat het voorzieningenhart, dat ook echt in het hart van de wijk ligt, hier een einde aan gaat maken."

De discussie in de raad spitste zich vooral toe op de toekomst van twee hobbywerkplaatsen aan de Groenestraat. Van Dijk: "Vanuit het streven om alle voorzieningen in Willemskwartier samen te brengen in het nieuwe voorzieningenhart, zouden de hobbywerkplaatsen eigenlijk ook mee moeten. Door een aantal praktische en financiële problemen met het inpassen van de hobbywerkplaatsen is dit jammer genoeg niet mogelijk. We hebben gelukkig wel de garantie van de wethouder kunnen krijgen dat de hobbywerkplaatsen in ieder geval behouden blijven voor de wijk."

U bent hier