h

Voetbalclub PGEM bedreigd door gemeentelijk beleid

19 april 2007

Voetbalclub PGEM bedreigd door gemeentelijk beleid

Er hebben de afgelopen maand meerdere keren berichten in de lokale media gestaan over de toekomst van voetbalclub PGEM. Deze club is gevestigd op sportcomplex De Centrale dat tussen energiecentrale Electrabel en het stadsbrugtracé ligt. Weliswaar hoeft de voetbalclub dus niet te wijken voor de stadsbrug zelf, maar volgens de berichtgeving heeft de gemeente als eigenaar wel een andere bestemming voor het terrein gevonden en zal de sportclub daarom moeten wijken.

Jola van DijkUit dezelfde berichtgeving zou ook blijken dat de gemeente niet bereid is om PGEM een nieuwe accommodatie te bieden omdat zij juridisch nergens toe verplicht zou zijn. Jola van Dijk, gemeenteraadslid voor de SP: "Onze fractie is kritisch over deze ontwikkeling omdat het niet de bedoeling kan zijn dat een gezonde club verjaagd wordt zonder dat dit noodzakelijk is voor de aanleg van de stadsbrug. We hebben daarom vragen gesteld aan het College van B&W om na te gaan of deze berichten kloppen."

Behalve voetbalclub PGEM maken ook een dames-trimclub, een kaartclub, een tennisclub, een visclub gebruik van het clubgebouw en wordt dit gebouw daarnaast gebruikt voor recepties. De vereniging heeft een brede sociale functie. Bovendien is PGEM een van de weinige voetbalclubs die op zaterdag speelt. Van Dijk:"Deze brede sociale functie van PGEM en sportcomplex De Centrale zou verdwijnen wanneer de gemeente doorgaat met dit beleid, dit kan en mag volgens de SP niet het streven zijn van ons sportbeleid."

Lees de vragen die de SP heeft gesteld

U bent hier