h

SP steunt uitbreiding atletiekbaan

13 april 2007

SP steunt uitbreiding atletiekbaan

De gemeenteraad heeft ingestemd met de uitbreiding van de atletiekbaan aan de Heemraadstraat. Hierdoor krijgt de atletiekbaan de benodigde ruimte voor de 1500 sporters. Voor de financiering van de plannen was woningbouw in het Bosje van Vroom gepland. Op initiatief van GroenLinks wordt nu bekeken of het Bosje zo veel mogelijk ontzien kan worden en er zo veel mogelijk op het terrein van de school gebouwd kan worden.

Bert VelthuisDe SP wilde van wethouder Depla de toezegging dat er voldoende parkeergelegenheid komt, zodat de verkeersoverlast voor de wijk wordt teruggedrongen. De wethouder deed deze toezegging. SP-raadslid Bert Velthuis: “Eindelijk kan de atletiekbaan de nodige uitbreiding rondmaken. Ook worden de wensen van de wijk serieus genomen. Het plan is dat de school aan de Heemraadstraat verhuist naar de Heyendaalseweg. Het terrein dat dan vrij komt, was al voor woningbouw gepland. Nu gaat onderzocht worden of hier ook de woningen kunnen komen die gepland stonden in het Bosje van Vroom. Voor de zomer komt hier duidelijkheid over. Hoe dan ook zal er speelruimte voor de jeugd in het bosje komen en mogelijk ook in de kloostertuin. Hiermee wordt er ingegaan op de wensen van de wijk.”

Nieuwe plannen Brakkenstein zorgen voor meer openbaar groen

U bent hier