h

SP wil 4000 betaalbare woningen

5 maart 2006

SP wil 4000 betaalbare woningen

De SP wil een einde aan de woningnood in Nijmegen. Met netto vierduizend extra betaalbare woningen erbij en nog eens duizend betaalbare woningen voor ouderen en voor studenten en met renovatie in plaats van sloop, kunnen de komende vier jaar flinke stappen gezet worden op weg naar kortere wachtlijsten.

Veel Nijmegenaren zijn al lang op zoek naar een woning. Oorzaak is een groot tekort aan betaalbare woningen en een onrechtvaardige verdeling van de beschikbare woningen. Er wordt ondertussen wel gebouwd (de afgelopen 4 jaar 2541 woningen) maar de meeste nieuwe woningen zijn voor grote groepen Nijmegenaren niet te betalen. Vrijgelaten huren, verkoop van betaalbare huurwoningen door corporaties en sloopplannen dreigen de situatie nog te verergeren.

De SP wil:

- Netto vierduizend betaalbare huurwoningen erbij.
- Duizend extra woningen voor studenten en duizend voor ouderen.
- Van alle nieuw te bouwen woningen moet veertig procent betaalbaar zijn.
- Tijdige renovatie van verouderde complexen om sloop te voorkomen.
- Uiterste terughoudendheid bij sloop van betaalbare huurwoningen.
- Voor elke gesloopte betaalbare woning komt er een terug
- Woningtoewijzingsysteem Entree op de schop zodat starters en lagere inkomens meer kans krijgen op een betaalbare woning.
- Keiharde afspraken met woningcorporaties om huurexplosies te voorkomen.

U bent hier