h

SP Nijmegen steunt actie brandweer

8 december 2005

SP Nijmegen steunt actie brandweer

De SP afdeling Nijmegen heeft bij de acties van de brandweer in Nijmegen een solidariteitsverklaring uitgedeeld. Het personeel komt in verzet tegen het nieuwe akkoord tussen gemeentelijke werkgevers en vakbonden, waarin het Functioneel Leeftijdsontslag (FLO) wordt afgeschaft.

Brandweer in optocht naar het stadhuis

De brandweer levert een enorme bijdrage aan de veiligheid van Nederland. Het werk is niet alleen fysiek zwaar, maar stelt de brandweerlieden ook bloot aan grote gevaren. Het FLO is een regeling waarin deze feiten wordt erkend, zodat brandweerpersoneel vroeger uit kan treden. Daarom is de afschaffing van het FLO voor de SP onacceptabel.

Pamflet onder de ruitenwisser van een brandweerwagenBert Peterse overhandigde aan het actievoerende personeel de solidariteitsverklaring. Peterse: "Deze verklaring viel in goede aarde. Het personeel had veel kritiek op de bonden. Daarom moeten de bonden zich aansluiten bij hun leden en niet bij deze regering. De SP roept het brandweerpersoneel op vol te houden en wenst hen alle succes. De Nijmeegse brandweer vond het SP-pamflet erg sterk en daarom deelden ze ons pamflet aan het publiek uit."

Meer over de achtergrond van het FLO

U bent hier