h

SP stelt meer ondergronds parkeren voor

19 september 2005

SP stelt meer ondergronds parkeren voor

De SP heeft een initiatiefvoorstel gemaakt om meer ondergrondse parkeerplaatsen in het centrum van Nijmegen te realiseren. Voor 40 euro per maand zouden deze plekken voor zakelijke vergunninghouders en bewoners te huur moeten zijn.

Jos van Rens "Met dit idee slaan we twee vliegen in een klap," zegt SP-raadslid Jos van Rens. "Enerzijds maken we goede parkeervoorzieningen voor mensen die hun auto lang parkeren. Aan de andere kant komen hierdoor de parkeerplaatsen boven de grond vrij voor mensen die hun auto slechts kort parkeren. Verder is nu het moment om over een dergelijk beleid te beslissen, want nu lopen er drie grote projecten in de binnenstad, namelijk de ontwikkeling van Plein 1944, de Hessenberg en de Josephhof. In totaal gaat het dan om 150 ondergrondse parkeerplekken en een investering van 8,1 miljoen euro. Daarnaast blijft het nodig om mensen te stimuleren vooral met de fiets of de bus naar het centrum te komen."

Lees het volledige initiatiefvoorstel

U bent hier