h

Gemeente; neem het heft in eigen handen!

3 juli 2024

Gemeente; neem het heft in eigen handen!

De gemeente moet meer projecten zelf uitvoeren, in plaats van dit aan projectontwikkelaars te laten. Daarvoor pleit de Nijmeegse SP. Aanleiding is het plan van de gemeente om parkeergarages in de Winkelsteeg zelf te bouwen. Fractievoorzitter Yurre Wieken: “Eindelijk ziet de gemeente dat je zaken goedkoper kan uitvoeren als je niet hoeft te betalen voor een winstmarge”

Meestal worden parkeergarages door een bedrijf gebouwd en beheerd. Als er te weinig verdiend wordt met de garage, betaalt de gemeente het tekort. Daardoor is zowel het bouwen als in stand houden van garages ontzettend duur. In de Winkelsteeg kiest de gemeente ervoor om de garages zélf te bouwen. Doordat de gemeente geen winstmarge hoeft te betalen, is zowel de aanleg als het gebruik goedkoper.

Wieken: “Als SP geven we regelmatig aan dat we minder moeten aanbesteden aan het bedrijfsleven. Dat we de garages in de Winkelsteeg nu zelf doen is een mooie eerste stap. Hopelijk leert de gemeente hier eindelijk een les uit.”

Reactie toevoegen

U bent hier