h

Gemeenteraad steunt SP: speeltuin en ontmoetingsplaats in iedere wijk

29 september 2023

Gemeenteraad steunt SP: speeltuin en ontmoetingsplaats in iedere wijk

De Nijmeegse gemeenteraad omarmt een voorstel van de SP om in iedere wijk ruimte te reserveren voor speel-, sport- en ontmoetingsplekken. Daarvoor wordt in iedere wijk 5000 vierkante meter gereserveerd. Biljana Markovic, namens de SP indiener van het plan, is verheugd met de steun. “Spelen is gezond. Het hebben van voldoende veilige speel-, sport- en ontmoetingsplekken in je eigen woonomgeving is niet alleen aantrekkelijk, het heeft namelijk veel meer voordelen. Het zorgt voor verbondenheid in de wijk, het verbetert de leefbaarheid en verstrekt het zogeheten ‘sociale weefsel”.

De SP kwam op het idee bij een bezoek aan de Dukenburgse wijk Meijhorst, waar maisonettebewoners vroegen om het opknappen van hun verouderde speeltuin. Daar wordt wat Markovic betreft als eerste begonnen, want er ligt een concrete wens vanuit de buurt. Dat is ook toegezegd door de wethouder. “Dit is de kern van waarom wij als SP veel de buurten in gaan, ook buiten verkiezingstijd – ophalen wat er speelt, en dat agenderen in de gemeenteraad. Meijhorst is een logische eerste plek, omdat de leefbaarheid hier onder het stadsgemiddelde ligt. Er is dus veel winst te behalen. Dat de wethouder dat ook ziet, is goed nieuws voor Meijhorst.”

Reactie toevoegen

U bent hier