h

SP wil binnenstad bereikbaar houden met het openbaar vervoer

6 juni 2023

SP wil binnenstad bereikbaar houden met het openbaar vervoer

Foto: Matthias van Hunnik / SP Nijmegen

Er moet snel een plan komen om de binnenstad van Nijmegen bereikbaarder te maken met het openbaar vervoer. Dat wil SP-gemeenteraadslid Biljana Markovic, die daartoe een voorstel indient in de gemeenteraad. “De auto wordt steeds meer geweerd, en niet iedereen kan lopen of fietsen. Als het college van GroenLinks, Stadspartij Nijmegen en D66 inclusiviteit écht belangrijk vindt, komt er snel een plan voor beter openbaar vervoer.”

De afgelopen jaren is het stadscentrum juist steeds slechter te bereiken met het openbaar vervoer. Sinds 2019 rijden er geen bussen meer door de Burchtstraat, wat tot gevolg heeft gehad dat de halte bij Plein 1944 ook minder wordt aangedaan. Bussen rijden steeds vaker over de singels en via de Waalkade. De coalitiepartijen onderzoeken momenteel of de bussen op de Waalkade kunnen worden vervangen door een pendeldienst. Ondertussen worden er steeds meer maatregelen genomen om het centrum autoluw te maken. Zo zijn de ringstraten tegenwoordig fietsstraten.

Markovic: “De SP is ook voor minder autogebruik, maar nu wordt de auto al geweerd terwijl er nog geen goed alternatief is. En de bereikbaarheid met het OV wordt juist steeds slechter: door provinciale bezuinigingen zijn er de afgelopen jaren steeds minder bussen gaan rijden. Zo wachten we nog steeds op de terugkeer van de nachtbussen die zijn verdwenen in de coronatijd, waarvoor de SP-Jongeren recent een petitie zijn gestart.” 

Reactie toevoegen

U bent hier