h

SP in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg: Verbetering Maaslijn moet starten in 2023!

25 februari 2023

SP in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg: Verbetering Maaslijn moet starten in 2023!

Foto: Robertjan van Putten / SP Gelderland

Op zaterdag 25 februari voerde de SP in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg samen met Tweede Kamerlid Mahir Alkaya actie voor het verbeteren van de Maaslijn. Dat deden zij door station Nijmegen symbolisch om te dopen tot ‘Amsterdam University’. Lijsttrekker Eric van Kaathoven: “We voeren al jaren actie om die Maaslijn verdubbeld en geëlektrificeerd te krijgen en de provincies zijn bereid een steentje bij te dragen. Maar vanuit Den Haag hebben ze blijkbaar gewoon geen oog voor de problemen in deze provincies.”

De Maaslijn ligt tussen Roermond en Nijmegen en doorkruist daarmee de provincies Limburg, Noord-Brabant en Gelderland. De SP pleit voor dubbel spoor en elektrificatie, zodat de treinen vaker kunnen rijden en minder vaak storingen hebben. Vorig jaar werden verbetermaatregelen opnieuw uitgesteld (tot 2027). Daarom hebben de SP-fracties in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg de handen ineen geslagen om samen de Maaslijn vlot te trekken. Daarvoor was ook Alkaya (woordvoerder mobiliteit) uitgenodigd.

Van Kaathoven: “Zoals iedereen weet, als het om de Randstad gaat kunnen zaken wél snel geregeld worden. Daarom verving de SP alvast de stationsnaamborden.” Samen met Alkaya verzamelde Van Kaathoven daarom op ludieke wijze onomstotelijk bewijs dat de Maaslijn wel degelijk in de Randstad ligt. Daarom werd station Nijmegen omgedoopt tot ‘Amsterdam University’. In Limburg en Brabant werd hetzelfde gedaan, met ‘Rotterdam Outlet’ (Roermond) en ‘Den Haag Plein’ (Boxmeer).

SP-lijsttrekkers Eric van Kaathoven (Gelderland), Jorge Wolters Gregório (Limburg) en Nico Heijmans (Noord-Brabant) zijn duidelijk: “Het is tijd dat dit spoortraject weer Rijksinfrastructuur wordt, de vaak propvolle stoptrein wat ruimer en vlotter kan en we binnenkort dan ook een intercity van Maastricht/ Heerlen naar Nijmegen (en verder) kunnen nemen!”

Eerder lanceerde de SP al een petitie voor het verbeteren van de Maaslijn. Die kan nog steeds getekend worden op limburg.sp.nl/maaslijn.

Foto: Robertjan van Putten / SP Gelderland

Reactie toevoegen

U bent hier