h

Behoud dependance Lindenberg in Aldenhof

7 november 2022

Behoud dependance Lindenberg in Aldenhof

Foto: Yurre Wieken / SP Nijmegen

De dependance van de Lindenberg in Aldenhof moet behouden blijven. Dat vindt de SP, die hierover vragen heeft gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Yurre Wieken, fractielid van de SP en inwoner van Aldenhof: “Aldenhof heeft al weinig voorzieningen. Dat wat er is, moeten we behouden voor de wijk.”

Het nieuwe Nijmeegse college heeft plannen voor meer culturele activiteiten in het winkelcentrum van Zwanenveld. Ondertussen loopt in 2024 het contract van de Lindenberg in Aldenhof af. Buurtbewoners vrezen daardoor dat de Lindenberg naar Zwanenveld zal verhuizen. Zij startten een petitie die 140 keer getekend is. De SP steunt hun oproep en pleit voor behoud van de Lindenberg in Aldenhof. Wieken: “Meer cultuur in Dukenburg steunt de SP van harte. Maar dat bereik je niet door een grote culturele instelling van de ene naar de andere Dukenburgse wijk te verplaatsen. De Lindenberg is een belangrijke voorziening in Aldenhof,  Het is beter om in Zwanenveld iets extra’s te doen.

Reactie toevoegen

U bent hier