h

SP wil gratis busvoordeelabonnement voor de hele stad

25 mei 2022

SP wil gratis busvoordeelabonnement voor de hele stad

Foto: Johan de Bruijn / SP Nijmegen

Als het aan de SP ligt, kan iedere volwassen Nijmegenaar binnenkort buiten de spits onbeperkt met de bus reizen. Fractievoorzitter Hans van Hooft stelt dit binnenkort voor in de gemeenteraad. “We hebben al een busvoordeelabonnement voor ouderen en minima, als we dat uitbreiden kost dat maximaal 3 miljoen euro. Daarmee maken we onze stad een stukje toegankelijker én een stukje groener.”

Op initiatief van de SP kwam er in 2008 al een busvoordeelabonnement voor 65-plussers. In 2020 werd dit uitgebreid naar minima. Nu is het volgens de SP tijd voor de volgende stap. “Steeds meer steden bieden gratis openbaar vervoer aan voor hun inwoners”, aldus Van Hooft. “Dat past ook bij een groene en sociale stad: wij houden onze voorzieningen toegankelijk en verleiden mensen om de auto vaker thuis te laten staan. Er is geld voor, want uit de jaarrekening van de gemeente blijkt dat we 40 miljoen euro overhouden. Voor maximaal 3 miljoen heb je dit al geregeld, morgen kunnen we de onderhandelingen met Breng starten. Niets staat Nijmegen in de weg om de eerste Nederlandse stad te worden met gratis openbaar vervoer.” 

Reactie toevoegen

U bent hier