h

Huurders in Meijhorst leggen eisenlijst neer bij Talis

16 mei 2022

Huurders in Meijhorst leggen eisenlijst neer bij Talis

Foto: Marij Feddema / SP Nijmegen

Huurders van 192 maisonettewoningen in Meijhorst eisen dat verhuurder Talis hun woningen opknapt. Zij willen een einde aan de schimmel, vocht en tocht in hun huis, en een betere isolatie van hun woningen zodat er minder geluidsoverlast is. Maandagavond 16 mei boden zij een petitie met 134 handtekeningen aan bij Talis.

Foto: SP / SP Nijmegen

Huurder Christel Bakker: “Sommige huurders hier wachten al tien jaar op verbetering. Talis belooft telkens vanalles, maar er komt niets van terecht. Kinderen worden ziek van de schimmel in hun huis. Wanneer je er wat van zegt, krijg je als huurder zelf de schuld. Wij zouden niet genoeg luchten, terwijl de meeste mensen hier dat gewoon doen. Dat dit nog kan in 2022! Het is mooi dat Talis al heeft aangekondigd dit najaar werkzaamheden te gaan doen, maar dan willen we dat deze keer ook écht geluisterd wordt. Daarom bieden we nu deze petitie aan, zodat ze deze eisen mee kunnen nemen in hun plannen.”

Afdelingsbestuurslid Yurre Wieken is vanuit de SP betrokken bij de actie. “Helaas is het een patroon dat woningcorporaties weinig oog hebben voor hun huurders. Overal in het land staat de SP in contact met groepen huurders die al jaren van het kastje naar de muur gestuurd worden. Dat is het gevolg van de verzelfstandiging en vergroting van de corporaties. Het zijn geen woonverenigingen meer, maar kille bedrijven. Wat de SP betreft draaien we dit landelijk terug en leggen we lokaal harde eisen neer bij de corporaties, bijvoorbeeld over de aanpak van schimmel.”

De huurders eisen binnen vier weken reactie van Talis.

Reactie toevoegen

U bent hier