h

Gemeente gaat huurders beter informeren over hun rechten

11 mei 2022

Gemeente gaat huurders beter informeren over hun rechten

Foto: Natascha / Creative Commons

Op initiatief van de SP gaat Nijmegen huurders beter informeren over hun rechten. Binnenkort gaat de gemeente in gesprek met Stichting Huurteams Nijmegen en andere relevante partijen om plannen te maken. SP-fractievolger Menno Uphoff, die hierover vragen stelde aan het college, is verheugd: “Veel huurders zijn niet op de hoogte van hun rechten. Dat maakt hen makkelijke slachtoffers voor huisjesmelkers. Alles wat eraan bijdraagt dat dit verandert, juichen wij toe.”

Huurders hebben de mogelijkheid om hun recht te halen wanneer zij te kampen hebben met te hoge huren, slecht onderhoud en andere problemen. Zo kunnen zij gratis juridische bijstand krijgen van Stichting Huurteams Nijmegen. Het Huurteam ontvangt hiervoor subsidie van de gemeente. Deze is op initiatief van SP, GroenLinks en D66 verhoogd is van 40.000 naar 60.000 euro per jaar.

Uphoff: “De mogelijkheid om je recht te halen is er, maar we moeten die beter onder de aandacht brengen. Bijvoorbeeld onder kwetsbare groepen, zoals internationale studenten. Het is goed dat Nijmegen die informatie makkelijker vindbaar maakt, zodat meer huurders hun recht kunnen en durven halen tegenover hun huisbaas.”  

Reactie toevoegen

U bent hier