h

SP feliciteert Neerbosch-Oost met natuurspeeltuin Tam Tam

9 november 2021

SP feliciteert Neerbosch-Oost met natuurspeeltuin Tam Tam

Foto: Robertjan van Putten / SP Nijmegen

Afgelopen week ontvingen alle bewoners van Neerbosch-Oost een felicitatiekaart in hun brievenbus. Met deze briefkaart feliciteert de SP de bewoners met de opening van de natuurspeeltuin aan de Symfoniestraat. Een ijver van 2,5 jaar is hiermee tot een hele mooie afronding gekomen.

Begin 2019 ontstond het idee bij enkele buurtbewoners voor een centrale groene speel- en ontmoetingsplek in Neerbosch-Oost. Deze kon de wijk wel gebruiken, vonden zij. Het parkeerterrein tussen wijkcentrum de Schalmei en het nieuw te bouwen kindcentrum aan de Symfoniestraat was hier een mooie plek voor.

Na een nader wijkonderzoek, in samenwerking met de SP, bleek dat er veel animo voor was. Vervolgens werden zo’n 1000 handtekeningen opgehaald en in februari 2020 aangeboden aan wethouder Velthuis. Die kreeg al snel van de gemeenteraad op initiatief van de SP-fractie, het verzoek voor de realisatie van de natuurspeeltuin te zorgen.

Nu 1,5 jaar later, stug doorzetten en volhouden verder, is het er. Een mooie groene eigentijdse speel- en ontmoetingsplek voor de wijk: Tam Tam. Marloes Piepers, een van de initiatiefneemsters: “Deze drukbezochte opening is de kers op de taart. Met veel steun uit de wijk hebben wij ons 2,5 jaar ingezet om deze natuurspeeltuin voor elkaar te krijgen. Natuurspeeltuin Tam Tam is er nu voor de hele buurt: voor jong en oud, om te spelen en te ontmoeten. Een plek voor veel Tam Tam en plezier!”

Met de onthulling van het naambordje bij de speeltuin door naambedenkster Aicha en gastheer Wouter en een slag op de gong door SP-wethouder Petra Molenaar is Tam Tam op 28 oktober officieel geopend. Petra prees in haar openingswoordje  de vastberadenheid en volharding van de bewoners van Neerbosch-Oost bij de realisatie van de speeltuin. En wenste iedereen, jong en oud, veel plezier bij deze geweldige speel- en ontmoetingsplek.

Reactie toevoegen

U bent hier