h

Meer geld voor werkenden met een laag inkomen en kinderen uit arme gezinnen

20 oktober 2021

Meer geld voor werkenden met een laag inkomen en kinderen uit arme gezinnen

In de stadsbegroting van 2022 blijft er in Nijmegen geld over. De SP wil dat een deel daarvan besteed wordt aan betere minimaregelingen. De socialisten dienden  twee voorstellen in die beiden steun kregen van de gemeenteraad. SP-fractievoorzitter Hans van Hooft: “Als we geld overhouden, dan gaat dat wat ons betreft naar Nijmegenaren die dat het hardst nodig hebben: mensen die hard werken, maar te weinig krijgen om rond te komen en kinderen die in armoede opgroeien. Armoede is geen keuze, maar gevolg van een falend systeem.”

Ouders in armoede krijgen geld om hun kind te laten sporten of deel te laten nemen aan een culturele activiteit. In 2020 konden door deze regeling 1140 kinderen sporten en 268 kinderen een cultuur cursus volgen. Door het voorstel van de SP wordt het budget voor elk kind verhoogd van 275 naar 400 euro per jaar.

Van Hooft: “Ik ben heel erg blij dat kinderen meer krijgen om zichzelf cultureel en sportief te ontwikkelen. En ik ben ook heel erg blij dat meer volwassenen nu gebruik kunnen maken van de Meedoenregeling. Het gaat vooral om werkende armen, mensen die keihard werken maar niet genoeg verdienen om een bioscoopkaartje te betalen of uit eten te kunnen. Voor nu biedt deze regeling een lichtpuntje, maar het verhogen van het minimumloon naar 14 euro zou een permanente oplossing zijn.” De meedoenregeling was beschikbaar voor iedereen die tot 110% van het minimumloon krijgt, maar wordt nu verruimd naar 130% van het minimumloon.

Nijmegen kent een groot aantal regelingen voor mensen met een laag inkomen.  U kunt hier een overzicht van de armoederegelingen vinden.

Reactie toevoegen

U bent hier