h

Zilveren Tomaat voor hulpdienstcoördinator Angelique Hummel

6 juni 2021

Zilveren Tomaat voor hulpdienstcoördinator Angelique Hummel

Foto: Hans van Hooft / SP Nijmegen

Op 1 juni heeft Angelique Hummel, coördinator van de Nijmeegse SP-hulpdienst, de Zilveren Tomaat ontvangen. Deze prijs – de op één na hoogste onderscheiding binnen de SP – ontvangt zij vanwege haar tomeloze inzet voor Nijmegenaren die tussen wal en schip dreigen te vallen. “Angelique is een SP’er in hart en nieren die al haar hele werkende leven tegen onrecht strijdt”, zegt fractievoorzitter Hans van Hooft. “Ze doet al jaren werk binnen de Nijmeegse afdeling dat niet heel zichtbaar is, maar wel ontzettend belangrijk. Een voorbeeld voor andere SP’ers.”

Angelique Hummel volgde een opleiding sociaal-juridisch medewerker en werd in 2012 verantwoordelijk voor de Nijmeegse SP-hulpdienst. De hulpdienst ondersteunt mensen die problemen ondervinden met werkgevers, uitkeringsinstanties en de gemeente. Daarbij wordt goed samengewerkt met de rest van de afdeling en de gemeenteraadsfractie. Zo kwam in 2015 via de hulpdienst aan het licht dat mensen die afhankelijk waren van huishoudelijke hulp gekort werden in het aantal uren dat ze hulp kregen. De SP organiseerde daarop een actie en kaartte het probleem aan in de gemeenteraad, waarna mensen weer een vast aantal uren kregen. Datzelfde jaar ging Hummel samen met een pgb-ontvanger hoogstpersoonlijk naar het kantoor van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) om te eisen dat het geld waar men recht op had ook werd uitgekeerd. En met succes: toen er iemand ter plekke verhaal kwam halen gingen er opeens allerlei deuren open. En in 2019 maakte Hummel zich sterk voor ouderen in Lent, die een nieuwe ruimte wilden voor hun soos. De ruimte, waar men samenkwam om bijvoorbeeld te biljarten, was te klein en te koud. Ze voelden zich weggestopt. Nadat Hummel aan de bel trok bij wethouder Bert Velthuis, kon er een betere ruimte gevonden worden.

En meer dan terechte ontvanger van de Zilveren Tomaat dus, vindt Van Hooft. “Angelique is betrokken en vasthoudend, en bij veel instanties bekend en gevreesd. Mensen weten haar te vinden als het om onrecht gaat. Dat verdient met recht een Zilveren Tomaat.”

Reactie toevoegen

U bent hier