h

Sloop Octaaf gaat verder, beveiliging verbeterd

29 juni 2021

Sloop Octaaf gaat verder, beveiliging verbeterd

Het voormalige Octaafgebouw in Neerbosch-Oost wordt eindelijk verder gesloopt. Ook komt er extra beveiliging om te voorkomen dat onbevoegden het gebouw betreden. Dat blijkt uit antwoord op vragen van SP-gemeenteraadslid Yurre Wieken, die bij het Nijmeegse stadsbestuur aan de bel trok na klachten van omwonenden.

Het voormalige gebouw van basisschool Het Octaaf wordt gesloopt. De sloop lag echter maanden stil, inmiddels blijkt dit te komen door de aanwezigheid van vleermuizen. De buurt maakte zich zorgen over de veiligheid in en rond het gebouw, en nam contact op met de SP. Na met de buurt in gesprek te zijn gegaan stelde de SP schriftelijke vragen aan het stadsbestuur. Inmiddels heeft de gemeente maatregelen aangekondigd: er komen beveiligingscamera’s om te voorkomen dat onbevoegden het gebouw betreden. Ook wordt de sloop eindelijk hervat, zodat het gebouw straks helemaal weg is. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er woningen komen.

Wieken: “Het is onhandig geweest dat men al ging slopen voordat er een ontheffing van de provincie was. Daardoor heeft het gebouw er lange tijd half gesloopt gestaan. Fijn dat er een antwoord is gekomen op de vragen en zorgen van de buurt. Nu er beveiliging is en er weer meer activiteit komt op het terrein, mag je verwachten dat het ook veiliger wordt. Wanneer het gebouw plat ligt, is het probeem er sowieso niet meer. Uiteraard houdt de SP contact met de buurt, mochten er toch dingen spaak lopen.”

Reactie toevoegen

U bent hier