h

Beloon bijverdiensten bijstand behoorlijk

22 april 2021

Beloon bijverdiensten bijstand behoorlijk

Ook in Nijmegen moeten bijstandsgerechtigden 500 euro per maand kunnen verdienen, zonder gekort te worden op hun uitkering. Dat stelt SP Nijmegen naar aanleiding van een soortgelijke verandering van regels in Amsterdam. SP-gemeenteraadslid Maarten Sweep is blij met de nieuwe mogelijkheden die er in de hoofdstad gevonden zijn: “Met dit voorstel worden uitkeringsgerechtigden niet langer direct bestraft met hoge kortingen op hun uitkering als ze een beetje gaan werken. Dat moedigt mensen aan om een baan te zoeken.”

Op dit moment kan er 203 euro per maand bijverdiend worden in de bijstand, voor een maximum van zes maanden. Boven dit bedrag wordt elke verdiende euro afgetrokken van de uitkering. Door regelgeving is het niet ongebruikelijk dat inkomsten per maand enorm kunnen gaan schommelen. Sweep: “Door het verdienen van 500 euro per maand toe te laten in de bijstand, geven we mensen de ruimte om financieel weer voor zichzelf te kunnen zorgen.”

Reactie toevoegen

U bent hier