h

Sandra Beckerman in Nijmegen

10 maart 2021

Sandra Beckerman in Nijmegen

Foto: SP

SP-Tweede Kamerlid Sandra Beckerman komt vrijdag 12 maart naar Nijmegen. Omstreeks 14:30 is zij in de Transvaalstraat in Heseveld om huurders te feliciteren met hun opgeknapte woning. Na actie van de huurders en de SP worden de woningen van Portaal in deze straat eindelijk opgeknapt.

In 2019 voerde de SP actie in de Transvaalstraat samen met huurders van Portaal. De huurders, waaronder Suleha Esen, wachtten al sinds 2008 op het opknappen van hun woning. De klachten logen er niet om: zij hadden te kampen met vocht, tocht en schimmel. Zo was er in de winter een temperatuurverschil van tien graden tussen de woonkamer en de keuken. De huurders namen contact op met de SP, waarna er acties werden georganiseerd om druk uit te oefenen op Portaal. Hierdoor begon Portaal in 2019 eindelijk met het opknappen van de woningen. Inmiddels is dat bijna afgerond en zijn de huurders tevreden. Daarom komt Sandra Beckerman, sinds 2017 Tweede Kamerlid voor de SP en nu opnieuw kandidaat, ze 12 maart feliciteren.

Sandra Beckerman staat als Kamerlid bekend om haar niet aflatende strijd voor huurdersrechten. Zij zet zich in voor democratisering van de woningcorporaties en het aanpakken van schimmelwoningen. Ook maakt zij zich hard voor het vergoeden van de schade voor Groningse aardbevingsslachtoffers.

Reactie toevoegen

U bent hier